Logo Socratisch café Gouda 03.png

Start Socratisch café

De eerste bijeenkomst van het Socratisch Café Gouda wordt geopend door wethouder Daphne Bergman.

De eerste keer praten we over TOLERANTIE volgens het gespreksmodel TOVEREN.
Daarin zitten de volgende gespreksfasen: Tijd – Onderwerp – Vragen – Ervaringen – Reacties – Essenties – Nakaarten.

De gespreksleiders zijn geschoold in het leiden van gesprekken volgens diverse varianten van de socratische gespreksvorm

Locatie en tijdstip

Datum: 26 januari 2017
Locatie: Museum Café Gouda | Achter de Kerk 14 | Gouda
Kosten: €10,00 incl. 2x koffie of thee
Studentenkorting: 50% Gebruik kortingscode: STDE543

Werkvorm

We werken deze keer in gespreksgroepen. In latere bijeenkomsten zullen we ook andere modellen gebruiken, b.v. de dilemma-training, de puntreflectie, de aristotelische oefening en de socratische dialoog. eze werkvormen hebben vaak geen thema als uitgangspunt, maar een praktisch probleem: ik zit in die en die situatie en ik vraag me af waar ik hier goed aan doe. Daarbij zoeken we (net als bij ‘toveren’) naar ‘essenties’, dat wil zeggen naar de waarden die onder onze keuzen liggen. We stellen de vraag wat ons in zo’n situatie het meest aan het hart gaat. We vragen onszelf ook welke persoonlijke kwaliteiten je in zo’n situatie moet opbrengen.

Meer informatie: Nico Koning | e-mail:  nico@nkoning.nl

Meer informatie over socratische gespreksvormen en praktijken:
Socratisch Café Nederland
Het Nieuwe Trivium