Deelnemers over het Mini Symposium Technologie & Spiritualiteit

Op donderdag 29 juni 2017 vond het Mini Symposium Technologie & Spiritualiteit plaats op de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Benieuwd wat de deelnemers ervan vonden? Lees hier hun reviews!

 

Ik vond het een zeer inspirerende bijeenkomst. Ik was vooral benieuwd hoe technologie en spiritualiteit volgens de sprekers raakt aan het ‘eigenaarschap’ van mensen in hun werk. Verassende uitkomst voor mij was dat we af moeten van de gedachte dat technologie de mens ondersteunt omdat de technologie steeds meer verantwoordelijkheid gaat nemen. Wat is dan ethisch juist? Welke keuzen leiden tot welke gevolgen? En wie geeft nog leiding aan wat, wie en hoe?

Volgens de sprekers is een nieuw mensbeeld ten aanzien van de techniek nodig om de 4e industriele revolutie met haar kwantum techniek te kunnen blijven volgen. Een mooie afsluiter was de opmerking dat we in ons mens-zijn op ieder niveau in een (productie) proces altijd een ’stop’ moeten kunnen inbouwen. Op de werkvloer, waar dan ook, is dat voor mij de perfecte basis voor ‘eigenaarschap’ die in alle lagen van de organisatie moet worden gesteund. Dan realiseren we leiderschap vanuit een diep moreel besef.

-----T. de Rek

 

Ik heb er een hele agenda van vraagstukken bijgekregen, maar ook bevestiging van vragen die al bij mij leefden en die ik elders nog weinig zag gesteld.

-----D. Kalverkamp

 

Een uitermate betekenisvolle bijeenkomst. Zou het kunnen dat lerende computers onderling, en zonder tussenkomst van de mens, tot en betere ethiek komen?

-----C. Hoogendijk

 

Boeiende middag en ‘we zijn gewaarschuwd’!

Blijf alert!

-----T. van Son

 

Het was een interessante sessie gisteren! Ik vond vooral Ben van Lier heel goed: hij weet veel van de techonologische ontwikkelingen en verbindt die inzichten met maatschappelijk belangrijke vragen.

-----T. Drijvers