herken je dit?

Discussies verharden, communicatie op (social) media is oppervlakkig en vluchtig. Een kwetsende toon komen we overal tegen. In zoveel discussies of debatten kunnen we 'het er niet gewoon over hebben' maar gaat het om winnen. De nuance, het ‘even niet weten’ zijn ver te zoeken.

Houd jij juist van luisteren, doorvragen, verdieping, het onderzoeken, ontdekken van elkaars drijfveren en argumenten? Dan zijn we op zoek naar jou!

Een zinvol gesprek

Het Socratisch Café is een ontmoetingsplek voor liefhebbers van een zinvol gesprek. Een socratisch gesprek is geen discussie, maar een gemeenschappelijke zoektocht. Die zoektocht heeft altijd een duidelijke structuur en volgt een stappenplan.

Een Socratisch Café biedt ruimte voor luisteren, doorvragen, verdiepen en aanscherpen om een gebeurtenis scherp te krijgen. In de traditie van Socrates stellen we ons oordeel eerst nog even uit, onderzoeken argumenten, proberen de essentie te raken en nemen positie in. Waar draait het uiteindelijk om, wat is belangrijk in het leven.

uitproberen

Het Socratisch Café Gouda vindt ongeveer 1 x per maand plaats afwisselend op maandagavonden en donderdagavonden in het Verzetsmuseum in Gouda.

Sommige deelnemers keren steeds terug, anderen komen het een keer proeven. Ieder kan altijd aanschuiven, elk gesprek staat op zichzelf. Er is geen bepaalde kennis voor nodig, alleen een zekere openheid om dingen eens vanuit een ander perspectief te bekijken.

Deelname aan het Socratisch Café Gouda kost € 10,00 inclusie 2x koffie of thee.

Deelname staat open voor iedereen die zich aan de spelregels wil houden.

 

Is het Socratisch Café iets voor jou?

WAT MOET JE WETEN om deel te kunnen nemen?
Antwoord: niets, behalve het adres + tijdstip waar je moet zijn.

WAT MOET JE KUNNEN om deel te kunnen nemen
Antwoord: 3 dingen:

  1. Kunnen luisteren naar een ander
  2. Spelregels kunnen accepteren
  3. Kunnen twijfelen.

Dat is genoeg, maar het is zeker niet niks.